Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe behaalt als eerste woonzorgcentrum een Qualicor-certificering

ma 20-11-2023

Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe behaalt als eerste woonzorgcentrum een Qualicor-certificering


Op dinsdag 20 juni 2023 vierde woonzorgcentrum Hof ten Dorpe feest. Ellen Joan van Vliet, CEO van Qualicor Europe kwam langs voor de Qualicor-certificaatuitreiking. Hof ten Dorpe is daarmee het eerste woonzorgcentrum in België om dit certificaat te behalen. Een prachtig erkenningsmoment voor de inzet van alle medewerkers die elke dag het beste van zichzelf geven om de bewoners van het woonzorgcentrum en de bezoekers van het centrum voor dagverzorging kwaliteitsvolle en warme zorg aan te bieden.

Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe behoort tot de zorggroep MKL vzw, waartoe ook het revalidatieziekenhuis RevArte in Edegem en de zorgcampus Hof ter Schelde op Linkeroever behoren. Het motto van MKL is zorgen voor “Meer Kwaliteit van Leven”. Dit doet de groep voor zijn drie doelgroepen: ouderen, revalidanten en personen met een beperking. Om deze focus op kwaliteit kracht bij te zetten werd er besloten om kwaliteitsvolle zorg te verankeren in de werking en deze op regelmatige basis te toetsen door middel van interne en externe audits. 

Voor de externe audit werkt MKL samen met Qualicor Europe. Kwaliteit is namelijk geen toeval. Het vraagt om een intelligent systeem waarin mensen iedere dag de juiste dingen doen. Het is een optelsom van alle individuele acties en interacties van mensen. Qualicor helpt MKL en Woonzorgcentrum Hof ten Dorpe om die optelsom in beeld te houden. 

Op 19 en 20 april 2023 kreeg het woonzorgcentrum bezoek van auditoren die enkele vereiste instellingsrichtlijnen onder de loep namen. Tijdens het auditbezoek werden normensets en kritische processen zoals governance, leiderschap, infectiepreventie en -bestrijding, medicatiebeheer, excellente en langdurige zorg getoetst. De gestelde doelen werden gehaald.

Een mooi resultaat dat in de eerste plaats te danken is aan alle medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum. Daarom konden zij bij een lekker hapje en drankje bijpraten na de uitreiking. 

 
DELEN
© 2024 Hof ten Dorpe | Alle rechten voorbehouden. Designed by MDG CREATIVITY | © MDG PROMOTIONS BV